20 Şubat 2011

Gerdan Fanzin / sayı ALTI

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Yeni döneme, yeni sayınızla başlamak çok güzel.

    Yeni sayınızı okuyup da İkinci Sınıf Adam'dan etkilenmemek mümkün değil.Şiirlerinde serbest nazım sadece biçimde değil, içerikte de hakim. Asıyor, kesiyor,fırtınalar koparıyor, gökten atlıyor.Bu özgürlüğü müthiş betimlemelerle yaşayıp,yaşatırken bir yandan da toplumun gerçeklerini dile getirmekten geri kalmıyor.Evet,'satmak veya satmamak'tan bahsediyorum.Bu şiirindeki olayları yaşamayanımız ve duyguları hissetmeyenimiz yoktur bence.İkinci Sınıf Adam'a şapka çıkartıyorum.(Takma ad seçerken bile sanat(tezat) yapmış.)

    Anlam ve içerik yönünden beni en çok etkileyen İncesaz oldu.Ancak ne yazık ki biçim yönünden benzer şeyleri söyleyemiyorum.Dizelerin yanlış yerden bölünmesi ve gereksiz kelime kullanılması içeriğin anlaşılmasını zorlaştırıyor. Hoşgörüsüne sığınarak yaptığım bu eleştirilerle umarım yazma hevesini kırmam; çünkü yeni şiirlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
    Belki de Karadeniz coşkusunun verdiği aceleciliği birazcık dizginlemek gerekiyordur.

    Hoşça kalın ve lütfen yazmaya devam edin.
    Saygı ve sevgilerimle
    Mehmet

    YanıtlaSil
  2. Merhaba arkadaşlar,
    Şehir dışında edebiyatla ilgili arkadaşların sizin yazılarınızı okumalarını istiyorum. Ancak bloga daha yüklenmemiş sanırım.Bunları yükleyecek misiniz?(e-posta ile yazması çok zor oluyor inanın)
    Hoşça kalın
    Mehmet

    YanıtlaSil